Startsida Alfabetisklista Sökmotor Släktskapsträd Om databasen
Kopiering utan upphovmannens tillåtelse är förbjuden enligt lag.
 
Nu och då möter man människor som har ett brinnande intresse för växter, jag var en av dem. Jag fotograferade dem och läste om dem. Men jag visste aldrig vad jag skulle göra med denna information, efter år av funderingar satte jag mig ner och beslöt mig för göra en hemsida om krukväxter. Det visade sig dock vara en helt omöjlig uppgift, det skulle skrivas en sida för varje växt, så fort någonting skulle ändras var det ett flera veckors långt projekt. Släktskapen mellan växter var en mardröm att bena ut, varje gång någonting förändrades måste samtliga växter med samma släktskap ändras på. Det blev så tungt att jag slutade efter ett par månader.

Åren gick, jag blev duktigare och duktigare på programmering och koder, MySQL ett dabasprogram fanns fritt, PHP fanns fritt, helt plötsligt öppnades ny möjligheter. För två år sedan skapade jag min första växtdatabas. I den kunde man snabbt och enkelt ändra allting, föröndringarna speglar sig sedan direkt på hemsidan, utan att man måste uppdatera någonting själv. Nu har databasen växt, programvaran och gränsnittet har uppdaterats flera gånger. Det är dags att bjuda in andra att delta i arbetet. Det första halvåret var projektet in officiellt och låg därför inte ute på internet. Intresset har varit över det förväntade och databasen besöks dagligen av mellan 200-300 personer.

Denna databas bygger på människor med stort intresse av växter. Alla bidrag är välkommna, stora som små. Som medlem är du med och formar databasen som du vill att den ska vara. Medlemmar kan idag byta växter med varandra. Ett medlemsforum finns så att medlemmarna kan hjälpa varandra med olika frågor och svar. De som är väldigt intresserade av växter och vill hjälpa till med att skriva om växterna eller att fotografera växter kan ansäka om att bli medförfattare.

Om du tycker att detta skulle vara roligt så börja med att ansöka om att bli medlem på startsidan.

På återseende
Daniel Nielsen